Lidia- Adina Frâncu

şi ciclonul de voroave…

Caracatița hrăpăreață sugrumă ROMÂNIA

Nimic nu m-a motivat până acum să scriu despre viața politică pentru că nu eram într-o situație de ZI NEAGRĂ și pentru că nu simțeam nimic alarmant în circuitul închis al politicii românești. Ultimii 20 de ani au reprezentat o democrație încețoșată a cărei tranziție, de azi, devine întoarcerea la știți voi ce. Până acum mi-era de-ajuns să citesc articole, să urmăresc cu neîncredere și dezgust demagogia  postdecembristă din fața micului ecran,  să-l ascult pe-al meu prof` din liceu cum ne vorbea de-o istorie fără perdea, să caut adevăruri în cuvintele jurnaliștilor independenți și să sper, să sper într-un viitor BINE.   Caracatița își prinde adânc ventuzele în instituții, precum a făcut-o la alegerile locale și înmărmurește, pe data de 03.07.2012, un întreg popor.

Lovitură de popor primești, drag românaș! Îți spun că trăiești o scenă întunecată din istorie în care omuleții roșii ți-au înghițit Monitorul Oficial, au abrogat comisia care te-ar fi ajutat să vezi ce premier plagiator ai, au invadat o Curte Constituțională ale cărei porți nimeni nu le-a violat în așa fel până acum și ți-au adus un nou apărător,  Avocatul Poporului Lupilor. Toate astea la pachet, în viziunea lor, sunt con-sti-tu-țio-na-le!

Cine este președintele Camerei Deputaților, al Senatului sau chiar al României este mai puțin relevant, în măsura în care toți politicienii sunt la fel și promit să construiască un pod și acolo unde nu este nicio apă (N.S. Hrusciov), dar stârpirea dintr-o lovitură a Instituțiilor Statului înseamnă o transformare a apelativului dumitale în tovarașa/tovarășul dinainte de ’89.

Marele filosof german Hegel spunea acum aproximativ 200 de ani că fiecare nație are conducătorii  pe care-i merită. Nimic mai adevărat! Suntem poporul care la alegerile locale și-a dat votul pentru o mizerabilă pungă de zahăr, pentru 100  de tărie puturoasă  sau pentru 200 de RON murdari, vot care în viziunea lui Abraham Lincoln e mai puternic decât glonțul. Chiar e… se simte acum și de acum, dacă hibernăm.

Nu învățăm și noi să fim pragmatici precum occidentalii, nu încercăm și noi să tragem în stânga și în dreapta de mintea îngustă, tipic românească și să ieșim în stradă până nu e prea târziu?  Nu încercăm măcar acum când gluma se îngroașă?

P.S.:  Keep that in mind: „Think globally & act locally!”

Reclame
  • Postat în: Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: