Lidia- Adina Frâncu

şi ciclonul de voroave…

Memorialul Lumânărilor Aprinse

La a XVI a editie  a Memorialului Lumânărilor Aprinse, ARAS Iași îndeamnă comunitatea la solidaritate. Acest eveniment  este mai mult decât un simplu memorial de comemorare a victimelor SIDA. Este o ocazie de a informa populația despre HIV și SIDA, de a mobiliza populația si de a o face conștientă că SIDA este o amenințare la adresa unei întregi generații, a unei întregi civilizații. Solidaritatea si sprijinul pe care îl pot oferi ieșenii în cadrul acestui eveniment poate însemna enorm pentru o persoană.afisMemorial_A4
1000,2000 de persoane adunate într-un marș simbolic de comemorare a celor ce au fost răpuși de nemiloasa SIDA  oferă o speranța celor care trăiesc și învață să conviețuiască cu virusul. Le ofera un impuls să continue lupta împotriva bolii dar și a discriminării din partea societății. Le oferă sentimentul de siguranță iar bucuria faptului că nu sunt singuri, că există persoane care îi sprijină și sunt alături de ei, le oferă puterea de a trece peste momentele dificile.ă care traieste toată viața cu virusul HIV.

Anul trecut am făcut şi eu parte din comunitatea ieşeană care a închinat un gând victimelor SIDA. Iniţiativa înalţă o intenţie cu adevărat nobilă celor care suferă. Marşul simbolic adună oameni cu inimi calde cărora le pasă, iar cei afectaţi de nemilosul virus se bucură foarte mult de faptul că noi, cei sănătoşi, le suntem aproape.

Implicându-te în această iniţiativă simplă, reverşi bucurie în inimile suferinzilor. Nu ignora invitaţia!

Problematica HIV nu ține cont de vârstă, gen sau educație ci ne privește pe toți! Fii solidar, alătură-te cauzei și participă Duminică, 19 mai la Memorialul Lumânărilor Aprinse organizat de ARAS Iași:

  • Ora 19:00 Marșul Tăcerii va începe din Parcul Copou  (lângă Teiul lui Eminescu) și va urma traseul Bvd-ul Carol – Fundație – Bvd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În Piața Unirii:

  • Ora 20:00 – Aprindere de lumânări și desfășurare de quilturi
  • Ora 20: 30Concert folk live
  • Ora 21:15 – Lansare de lampioane 

 

Pe 19 mai respectăm trecutul lor și viitorul nostru!

 

www.arasiasi.ro/memorial

www.facebook.com/memorialarasiasi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: